Ποδήλατο από bamboo

Αν και η χρήση bamboo στην κατασκευή ποδηλάτων δεν είναι καινοτομία, η ρουμάνικη Craft Bicycle με στόχο "να αλλάξει κάθε πτυχή της ποδηλασίας χρησιμοποιώντας μόνο υψηλής ποιότητας προϊόντα και βιώσιμα υλικά" το επέλεξε ως βασικό υλικό για τα πλαίσια, τιμόνια και λασπωτήρες που ετοιμάζει.

Ποδήλατο από bamboo

Κάθε πλαίσιο craft αποτελείται από bamboo, ίνες κάνναβης, βιο-ρητίνη και μερικά μεταλλικά κομμάτια (αλουμίνιο και μπρούντζο). Ολόκληρη η διαδικασία κατασκευής ενός πλαισίου διαρκεί 60 εργατοώρες, ενώ τα ολοκληρωμένα ποδήλατα εξοπλίζονται με μετάδοση Shimano Nexus 7 ταχυτήτων, δερμάτινη σέλα - χειρολαβές Brooks, φώτα LED της Spanninga και ελαστικά Schwalbe Delta Cruiser.

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.

Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ συμβατικού ή low-entry ("γυναικείου") πλαισίου, ενώ όσο διαρκεί η καμπάνια της Craft στο Indiegogo, μπορεί να το αποκτήσει με μόλις €400.  Επίσης, ένα πλήρες "σετ" bamboo αποτελούμενο από πλαίσιο - τιμόνι - λασπωτήρες κοστίζει €480 ενώ το ολοκληρωμένο ποδήλατο μπορεί να αποκτηθεί από €980. Η παράδοση ξεκινά το Φεβρουάριο του 2017.