Rotor INpower
p style="text-align: justify;">Η ισπανική Rotor παρουσίασε έναν καινοτόμο σχεδιασμό powermeter, ονομαζόμενο INpower. Ολόκληρη η τεχνολογία μέτρησης ισχύος μεταφέρεται στο εσωτερικό του BB30 άξονα, προκειμένου να προστατευθεί από τα στοιχεία της φύσης, κραδασμούς, χτυπήματα και πτώσεις. Επίσης, βελτιώνεται έτσι και η αισθητική του ποδηλάτου αφού μόνο ένα μικρό πλαστικό "λοφίο" στην κορυφή του αριστερού μπράτσου μαρτυρά ότι δεν πρόκειται για συμβατικό δισκοβραχίονα.

Ευκολότερη συντήρηση

Άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι καταργείται η ανάγκη για ειδική μπαταρία, αφού ο σχεδιασμός INpower επιτρέπει τη χρήση μιας απλής μπαταρίας ΑΑ που θα δώσει στο powermeter αυτονομία 300 ωρών (αν ποδηλατείτε ~10 ώρες/εβδομάδα, αυτό μεταφράζεται σε 30 εβδομάδες ή περίπου 7 μήνες). Η μπαταρία ΑΑ αντικαθίσταται χωρίς εργαλεία, και αν χρειαστεί, αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Νέες δυνατότητες

Η τεχνολογία INpower κάνει πληρέστερη μέτρηση δεδομένων και προσφέρει τις λειτουργίες Torque 360 και Optimum Chainring Angle που βοηθούν τους ποδηλάτες με οβάλ δίσκους Q-Rings ώστε να βρίσκουν την τέλεια γωνία τοποθέτησης γι' αυτούς. Οι μετρήσεις Torque Effectiveness και Pedal Smoothness παραμένουν από την πλατφόρμα Power/Power LT.

Αξιοπιστία δεδομένων

Με τον μηχανισμό μέτρησης προστατευμένο μέσα στον άξονα, οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη μέτρηση -π.χ. πολύ χαμηλές ή ύψηλες θερμοκρασίες, κραδασμοί κ.α.- σχεδόν εκμηδενίζονται.

Εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη

Επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας και επαγγελματίες αθλητές όπως οι MTN-Qhubeka p/b Samsung, Lampre-Merida, MMR και Rocks & Co. (ΜΤΒ) χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία INpower. "Δοκιμάζω και προσφέρω διαρκή πληροφόρηση [στη Rotor] σχετικά με τη χρήση και εξέλιξη του INpower από την αρχή της σεζόν," λέει ο Rui Costa. "και χάρη στα σημαντικά πλεονεκτήματα του προϊόντος, αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω καθ' όλη τη διάρκεια του 2015, περιλαμβανομένου και του Tour de France".

Rotor INpower

Powermeter παντού

Η τρέχουσα τεχνολογία Power/Power LT της Rotor έχει περιορισμούς στη χρήση της λόγω εκτεθειμένων μηχανισμών. Ο σχεδιασμός INpower, με τα "σωθικά" του τοποθετημένα μέσα στον άξονα, επιτρέπει την τοποθέτηση powermeter σε ποδήλατα βουνού και cyclocross όπου η έκθεση σε νερό, βρωμιά, λάσπη, κραδασμούς και χτυπήματα δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα.

Διαθέσιμο και ως αναβάθμιση

Επειδή η μέτρηση ισχύος γίνεται μέσω του αριστερού μπράτσου, η Rotor δίνει τη δυνατότητα σε όσους διαθέτουν ήδη κάποιον από τους δισκοβραχίονες της, ν' αποκτήσουν μόνο το τμήμα αριστερό μπράτσο - άξονας προκειμένου να τους στοιχίσει πιο φθηνά η απόκτηση powermeter.

Παράλληλη διάθεση

Η τεχνολογία INpower δε φαίνεται να αντικαθιστά προς το παρόν την υπάρχουσα Rotor Power. Όμως, η έλευση της σημαίνει αξιόλογες μειώσεις στο κόστος των συστημάτων Power και Power LT (η ελληνική αντιπροσωπεία σύντομα θα ανακοινώσει τις νέες τιμές).

Περισσότερες πληροφορίες

  • Η Rotor έχει δημιουργήσει ξεχωριστό ιστότοπο για την τεχνολογία INpower και τα νέα της powermeters, μπορείτε να τον επισκεφθείτε στο http://inpower.rotorbike.com
  • Στο Youtube κανάλι της Rotor έχουν αναρτηθεί σύντομα επεξηγηματικά videos.

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.