Fixed gear bikes: Δύο πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις

Η γερμανική κατασκευάστρια εξαρτημάτων αυτοκινήτων UBC GmbH άφησε για λίγο στην άκρη την εξέλιξη ανταλλακτικών για την Porsche, τη Bugatti και τους πελάτες της από το χώρο της Formula 1 και αφιέρωσε χρόνο και γνώση για τη δημιουργία δύο ανθρακονημάτινων ποδηλάτων πόλης με το όνομα Coren και κόστος €25.000.

Το πλαίσιο σχεδιάστηκε από τον Christian Zanzotti με στόχο την οπτική "ελαφρότητα", κάτι το οποίο φαίνεται να έχει πετύχει. Με τη χρήση αεροδυναμικά σχεδιασμένων, λεπτών σωλήνων και επικλινούς οριζοντίου, το Coren (="πολύτιμο" στην αρχαϊκή αγγλική) είναι εξωφρενικά ακριβό και χρειάζεται σαράντα ώρες για να κατασκευαστεί. Στη διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται ειδικός θάλαμος “clean room”, ανθρακονήματα T1000 και αλουμινένια καλούπια.

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το ποδήλατο με φρένα ή χωρίς, ως Fixie ή ως απλό μονοτάχυτο όπου σε κάθε περίπτωση θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα μετάδοσης ιμάντα Gates Carbon Drive και θα ζυγίζει έως 7.7Kg. Τα κορυφαίας ποιότητας περιφερειακά του κατασκευάζονται από τις Tune, Schmolke, Trickstuff και ENVE ώστε το Coren να φορά ότι καλύτερο υπάρχει.

levis

Η Levi's (ναι, αυτή με τα παντελόνια) απευθύνθηκε σε ειδικούς από το χώρο του ποδηλάτου ώστε να τη βοηθήσουν με τη δημιουργία ενός fixed gear που θα είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο που η εταιρία κατασκευάζει τα denim ρούχα της. Νωρίτερα φέτος η Levi's λάνσαρε μια σειρά αστικού ποδηλατικού ρουχισμού, άρα υποθέτουμε ότι βλέπει με αρκετό ενδιαφέρον το θέμα του ποδηλάτου.

Στην κατασκευή του ποδηλάτου εμπλέκονται οι UNIK bikes (Βέλγοι ειδικοί στις αναπαλαιώσεις), Fixerati (κατάστημα στις Βρυξέλλες με εξειδίκευση στα σπάνια εξαρτήματα ποδηλάτων) και Brother Cycles (Λονδρέζικη φίρμα γνωστή για τα πλαίσια της). Πέραν της παραδοσιακής προσέγγισης στο κομμάτι σχεδίασης και εξοπλισμού, άλλα αισθητικά στοιχεία περιλαμβάνουν ραφές denim, παραπομπές σε τζιν ρουχισμό, σέλα denim σετάκι με denim επένδυση τιμονιού. Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι παραγωγής, καθώς κατασκευάστηκε για να δοθεί ως δώρο σε προωθητική ενέργεια της Levi's στο Facebook.