Endura FS260-Pro SL Jersey

Εξελιγμένο για τη Movistar Team λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολότερες καλοκαιρινές συνθήκες, το πιο πρόσφατο κομμάτι ποδηλατικού ρουχισμού της Endura είναι πλέον διαθέσιμο ως μέρος της σειράς FS260-Pro με την ονομασία SL Jersey (€74,99). Η Endura δηλώνει για το FS260-Pro SL Jersey πως [βάσει δοκιμών της] είναι αποδεδειγμένα 15% καλύτερο στο να κρατά τον ποδηλάτη δροσερό σε προσομοίωση αλπικής ανάβασης με θερμοκρασία 30°C συγκριτικά με ένα ανταγωνιστικό jersey. Το επίσημο βάρος που δίνει η κατασκευάστρια εταιρία είναι στα 85gr για το μέγεθος medium, αν και η δική μου ζυγαριά έδειξε βάρος 98gr για το ίδιο μέγεθος. 13gr παραπάνω (+15,3%) δεν είναι δα τραγική διαφορά για ένα ρούχο, ειδικά αν εκπληρώνει την υπόσχεση του: να είναι δηλαδή το δροσερότερο καλοκαιρινό jersey της αγοράς. Έχοντας ένα κομμάτι στην κατοχή μου από τις αρχές Μαΐου, το μόνο που περίμενα ήταν να βγάλει λίγη ζέστη για να το δοκιμάσω...

Endura FS260-Pro SL Jersey

Μπορεί οι προδιαγραφές κατασκευής του FS260-Pro SL Jersey είναι αυτές που έχουν τεθεί για τον επίσημο ρουχισμό της Movistar Team, αλλά -ευτυχώς- η αισθητική του έχει προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει πλήρως με τη σειρά FS260-Pro και το bibshort FS260-Pro SL. Και λέω "ευτυχώς" διότι α) δεν τρελαίνομαι να φορώ team kits (τουλάχιστον από ομάδες στις οποίες δεν ανήκω) και β) η σειρά FS260-Pro κατά τη γνώμη μου έχει εξαιρετική αισθητική, λιτή όσο χρειάζεται με όμορφες, retro αγωνιστικές ρίγες στα περισσότερα κομμάτια της. Αναπόφευκτο "μείον" που αφορά την αισθητική του ρούχου, η διαφάνεια των πολύ λεπτών υφασμάτων του.

Endura FS260-Pro SL Jersey

Φτιαγμένο από έναν συνδυασμό εξαιρετικά λεπτών ινών και υπερελαφρών υφασμάτων ταχείας διαπνοής, το FS260-Pro SL Jersey με κράτησε δροσερό στις πιο ζεστές αναβάσεις, χωρίς όμως να καώ από τον ήλιο: Σε θέση οδήγησης, η πλάτη, οι ώμοι και τα χέρια είναι πιο εκτεθειμένα από τον θώρακα και την κοιλιά. Έτσι, στο εμπρόσθιο μέρος του jersey βρίσκεται ένα υπερελαφρύ δικτυωτό ύφασμα, ενώ στην πλάτη και στα μανίκια χρησιμοποιείται ένα λιγότερο λεπτό ύφασμα που προσφέρει ηλιακή προστασία UPF25+. Στο τελείωμα των μανικιών υπάρχει εσωτερική επένδυση σιλικόνης προκειμένου αυτά να μένουν στη θέση τους. Τα ελαφρά δικτυωτά τμήματα στις μασχάλες και το ¾ μήκους εμπρόσθιο φερμουάρ βελτιώνουν ακόμη περισσότερο τον αερισμό.

Endura FS260-Pro SL Jersey

Η γενικότερη αίσθηση που μου έδωσε το ρούχο, ήταν σα να μη φορώ jersey και το φερμουάρ δε χρειάστηκε να κατέβει όσο ποδηλατούσα -άρα οι Σκωτσέζοι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Αντιανεμική προστασία κυριολεκτικά μηδέν, γι' αυτό προσοχή αν μετά τη ζεστή ανάβαση σας περιμένει μια δροσερή κατάβαση!

Η γραμμή του FS260-Pro SL Jersey -αν δε το καταλάβατε από τις φωτογραφίες- είναι τελείως εφαρμοστή και πίσω υπάρχουν οι κλασικές 3 τσέπες. Τίποτα το αξιόλογο εδώ, ούτε καν ένα ελαφρά επικλινές κόψιμο σε αριστερή-δεξιά τσέπη, για ευκολότερη πρόσβαση. Το παχύτερο ύφασμα που χρησιμοποιείται στην πλάτη και στις τσέπες προσφέρει επαρκή σταθερότητα στα περιεχόμενα τους, τα οποία θα μείνουν στη θέση τους χωρίς να χοροπηδούν, εκτός αν αποφασίσετε να τις υπερφορτώσετε.

Endura FS260-Pro SL Jersey

Κλείνοντας, μπορώ με σιγουριά να πω ότι το Endura FS260-Pro SL Jersey είναι το δροσερότερο κοντομάνικο jersey ποδηλασίας που έχω φορέσει ποτέ, σε βαθμό που καθίσταται απολύτως ειδικό κομμάτι ρουχισμού με πραγματικά μηδενική αντιανεμική προστασία. Φανταστείτε το σαν μια πιο αξιοπρεπή εναλλακτική του να ποδηλατείτε γυμνόστηθοι, με λίγο αντηλιακό στην πλάτη και στους ώμους.

Τι μου αρέσει στο FS260-Pro SL JerseyΤι δεν μου αρέσει στο FS260-Pro SL Jersey
Καθαρή εμφάνιση με retro αγωνιστικές ρίγες Λεπτό ύφασμα=διαφάνεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Εξαιρετικά μελετημένη κατασκευή Ένα φερμουάρ πλήρους μήκους θα έκανε το ρούχο ευκολότερο να φορεθεί
Ταχεία διαπνοή Φτωχή χρωματική γκάμα προς το παρόν (διαθέσιμα χρώματα Κόκκινο/Λευκό και Μαύρο/Λευκό)
Άριστη εφαρμογή  
Καλή ποιότητα κατασκευής  
Λογική τιμή  

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura

Αντιπρόσωπος: loukasbikes