Endura Singletrack Lite Jersey & Wicking T

Οι δύο ποδηλατικές μπλούζες της Endura, Singletrack Lite Jersey και Singletrack Lite Wicking T είναι αδελφά προϊόντα που έχουν παρόμοιο σχεδιασμό, με την ίδια εφαρμογή και υφάσματα. Απευθύνονται στο κοινό της Enduro αλλά και μη-αγωνιστικής ορεινής ποδηλασίας, όμως άνετα φοριούνται και σε αστικές βόλτες. Το "Cotton Touch" υλικό τους, αν και τελείως συνθετικό (Polypropylene 65% - Polyester 35%) δίνει την αίσθηση βαμβακερής φανέλας χωρίς να στερεί την άνεση που προσφέρει στον ποδηλάτη ο καλοκαιρινός τεχνικός ρουχισμός.

Endura Singletrack Lite Jersey (€57,99)

Το Singletrack Lite Jersey, είναι το ποδηλατικό jersey γι' αυτόν που δε θέλει να φορέσει jersey: διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του τεχνικού ρουχισμού, αλλά χωρίς την εφαρμοστή γραμμή, τις τρεις πίσω τσέπες που παραπέμπουν σε ποδηλασία δρόμου/αγωνιστικό cross-country, και κυρίως χωρίς την "πολυέστερ" εμφάνιση και αίσθηση που συνοδεύει τα συμβατικά ποδηλατικά jerseys. Στο εμπρόσθιο μέρος του, διαθέτει ένα κρυφό φερμουάρ μήκους ¾ που μάλλον είναι χρήσιμο περισσότερο για να μαυρίζει λίγο και το στέρνο, αφού η διαπνοή του ρούχου είναι εξαιρετική. Στη δεξιά πλευρά, ένα μικρό τσεπάκι ασφαλείας μπορεί να κρατήσει το κλειδί του αυτοκινήτου, χρήματα ή ένα μικρό πολυεργαλείο. Καλύτερα όμως, όχι όλα μαζί. Στην κάτω αριστερή γωνία του Singletrack Lite Jersey υπάρχει ένα εσωτερικό πανάκι ειδικά για καθαρισμό οπτικών, το οποίο είναι χρήσιμο αλλά όχι απολύτως απαραίτητο. Το Jersey διατίθεται σε τρεις χρωματικές επιλογές, Μαύρο, Ultramarine μπλε (φωτό) και Kelly πράσινο.

Endura Singletrack Lite Jersey

Αν το πλαϊνό τσεπάκι δε φορτωθεί πολύ (είπαμε ή κλειδί αυτοκινήτου, ή χρήματα ή μικρό πολυεργαλείο), τα περιεχόμενα του δύσκολα γίνονται αισθητά στον ποδηλάτη, ούτε και θα τραβούν τη μπλούζα ανόμοια. Γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε να υπάρχει άλλο ένα τέτοιο τσεπάκι και στην αριστερή πλευρά, για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και απόλυτη κατανομή βάρους. Όπως και να έχει, ευχαριστήθηκα το Singletrack Lite Jersey πολύ, και ιδιαίτερα την αίσθηση ελευθερίας που δίνει: Δεν περιορίζει τις κινήσεις, δεν κολλάει στο σώμα αλλά ούτε κρεμάει ή ανεμίζει υπερβολικά ώστε να ενοχλεί. Επίσης, χάρη στο αντιβακτηριδιακό φινίρισμα που έχει το ύφασμα, ήμουν ευτυχής που δε μύριζα σαν ασβός, μετά από 3ωρη μονοπατάδα. Με σιγουριά μπορώ να πω ότι το Singletrack Lite Jersey συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός άνετου βαμβακερού t-shirt με τις "μαγικές" ιδιότητες του τεχνικού ρουχισμού. Για να καταλάβει κανείς ακριβώς τι εννοώ, θα πρέπει να το φορέσει.

Τι μου αρέσει στο Lite JerseyΤι δεν μου αρέσει στο Lite Jersey
Άνεση - εργονομία Δεδομένης της προσιτής τιμής του Wicking T (βλ. παρακάτω) περίμενα να είναι λίγο φθηνότερο
Χαμηλό βάρος Θα προτιμούσα να είναι δύο τα τσεπάκια ασφαλείας (δεξιά+αριστερά), ακόμη και εις βάρος του πανιού καθαρισμού
Διαπνοή  
Αντιβακτηριδιακό φινίρισμα υφάσματος  

Endura Singletrack Lite Wicking T

Endura Singletrack Lite Wicking T (€28,99)

Ουσιαστικά πρόκειται για τη "σπαρτιατική" έκδοση του Singletrack Lite Jersey. Έχει πιο απλό πατρόν, ενώ απουσιάζουν το φερμουάρ, η πλαϊνή τσεπούλα ασφαλείας και το πανάκι καθαρισμού των φακών. Έτσι, έχουμε ένα τεχνικό ρούχο που όχι μόνο είναι το απόλυτο ελάχιστο για να φορέσει κανείς στην καλοκαιρινή μονοπατάδα του, αλλά κοστίζει και περίπου τα μισά χρήματα από τον "πολυτελή" αδελφό του. Επίσης, το χαμηλό του βάρος, η διαπνοή και η εφαρμογή του, το καθιστούν ό,τι πιο κοντινό στο να κάνετε ποδήλατο χωρίς καθόλου μπλούζα.

Endura Singletrack Lite Wicking T

Το Wicking T διατίθεται σε 3 χρώματα: Μαύρο (φωτό), Ultramarine μπλε και Kelly πράσινο. Ανεξαρτήτως χρώματος, το υλικό διαθέτει το ίδιο αντιβακτηριδιακό φινίρισμα με το Singletrack Lite Jersey ώστε να μην αναπτύσσονται δυσάρεστες οσμές λόγω του ιδρώτα -χρήσιμο τόσο στο μονοπάτι, όσο και στο ποδηλατικό καφεδάκι με φίλους! Εξίσου μεγάλο πλεονέκτημα του Wicking T είναι η απόλυτη ελευθερία κινήσεων που προσφέρει στον αναβάτη. Δεδομένης της διαφοράς τιμής που έχει με το Jersey, αλλά και το γεγονός ότι έτερα υποχρεώνουν τον ποδηλάτη να φορά σακίδιο πλάτης για να κουβαλά έστω τα βασικά μαζί του, θεωρώ ότι το Wicking T προσφέρει περισσότερα για τα χρήματα του -εκτός βέβαια αν δε μπορείτε να ζήσετε χωρίς το μπροστινό φερμουάρ.

Τι μου αρέσει στο Lite Wicking TΤι δεν μου αρέσει στο Lite Wicking T
Άνεση - εργονομία Είναι αυτό που είναι: Η πιο απλή μπλούζα για να φορέσεις το καλοκαίρι στο ποδήλατο. Δεν μπορώ να του καταλογίσω κάποιο αρνητικό.
Χαμηλό βάρος  
Διαπνοή  
Αντιβακτηριδιακό φινίρισμα υφάσματος  
Value for money  

Βαθμολογία Jersey:8/10 σαμπρελάκια

Βαθμολογία Wicking T:10/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura

Αντιπρόσωπος: loukasbikes