Endura Equipe Padded Mitt

Το Padded Mitt (€33,00) της σειράς Equipe από την Endura είναι ένα γάντι επιδόσεων για ποδηλασία δρόμου. Βασισμένο στο Track Mitt που η σκωτσέζικη εταιρία προσφέρει για ποδηλασία πίστας, το Equipe Padded Mitt διαθέτει ένα λεπτό μαξιλαράκι στα σημεία της παλάμης όπου αυτό είναι απαραίτητο. Η απόλυτα εφαρμοστή γραμμή του Padded Mitt είναι ιδανική για τους ποδηλάτες που αναζητούν μια πιο απόλυτη αίσθηση οδήγησης ή και όσους ποδηλατούν συνήθως χωρίς γάντια. Σε αυτούς ανήκω και εγώ.

Λιγότερο υλικό - περισσότερη απόλαυση

Η ράχη του Padded Mitt αποτελείται από δύο κομμάτια Lycra, ενώ αντί για λουράκι velcro το κλείσιμο του καρπού είναι ελαστικό. Η παλάμη κατασκευάζεται από δέρμα Pittards το οποίο διαθέτει μοναδικές ιδιότητες όσον αφορά την αντοχή στον ιδρώτα, την απώθηση υγρασίας και τη διαπνοή. Ακόμη και όταν τα χέρια είναι έντονα ιδρωμένα, η παλάμη δεν ποτίζει και διατηρεί τη φόρμα της. Το απαραίτητο πετσετάκι στον αντίχειρα είναι κατασκευασμένο από ίνες Terry και Microfibre ώστε να είναι απορροφητικό, ελαφρύ, αλλά και να στεγνώνει γρήγορα.

Second skin?

Όσα κοφτά γάντια και αν έχω δοκιμάσει για ποδηλασία δρόμου, συνήθως καταλήγω να ποδηλατώ χωρίς αυτά. Όταν η εποχή δεν επιβάλλει την προστασία των χεριών από το κρύο, προτιμώ να έχω την καλύτερη δυνατή αίσθηση στο τιμόνι, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι στερούμαι ως ένα βαθμό την άνεση. Τα περισσότερα γάντια αυτού του τύπου δίνουν μια ασαφή αίσθηση οδήγησης, η οποία χειροτερεύει όταν χρειάζεται να σηκωθώ από τη σέλα και να ρίξω περισσότερο βάρος στα χέρια μου. Η μινιμαλιστική κατασκευή του Padded Mitt σε συνδυασμό με την εφαρμοστή γραμμή και την προσεκτική επιλογή υλικών όμως, διαφοροποιούν το γάντι ως προς την αίσθηση που προσφέρει: χωρίς να περιορίζει τις κινήσεις των δακτύλων, να σφίγγει το χέρι ή να τσουβαλιάζει στην παλάμη, έχω όση άνεση χρειάζομαι ώστε να είναι λίγο πιο ξεκούραστα τα χέρια μου. Πραγματικά, δίνει την αίσθηση "δεύτερου δέρματος"!

Λίγη προσοχή

Προκειμένου να επιλέξετε το σωστό μέγεθος του Padded Mitt σας, φροντίστε να είναι απόλυτα εφαρμοστό στο χέρι, χωρίς βέβαια να σας σφίγγει υπερβολικά. Βάλτε το και βγάλτε το με προσοχή, για να μη το σκίσετε -ιδιαίτερα αν τα χέρια σας είναι ιδρωμένα. Το δικό μου ζευγάρι ήδη μετρά ένα χρόνο χρήσης χωρίς αξιοσημείωτη φθορά (βλ. φωτογραφίες).

Βαθμολογία:10/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura Equipe  |  Αντιπρόσωπος: loukasbikes