Endura MTR αντιανεμικό jersey

Ένα από τα βασικά κομμάτια της σειράς MTR από την Endura, είναι το μαύρο αντιανεμικό jersey με κοντά μανίκια. Η εμπρόσθια πλευρά του MTR Windproof Jersey (€67,99) αποτελείται από αντιανεμικό ύφασμα στρετς και διαθέτει φερμουάρ πλήρους μήκους με πλαστικοποιημένη εργονομική λαβή. Τα μανίκια και η πλάτη αποτελούνται από ελαφρύ διαπνέον -σχεδόν δικτυωτό- υλικό, ενώ στις μασχάλες χρησιμοποιείται ακόμη πιο πορώδες ύφασμα για καλύτερο αερισμό της περιοχής. Οι ώμοι και ο γιακάς του τζέρσεϋ είναι πιο ενισχυμένοι, χωρίς όμως να μειώνεται η άνεση σε σχέση με το υπόλοιπο ρούχο.

Κλασικά, στο πίσω μέρος βρίσκονται τρεις τσέπες διακοσμημένες με φωτοανακλαστικές λεπτομέρειες. Στην αριστερή τσέπη φιλοξενείται άλλη μία, μικρότερη, με αδιάβροχη φόδρα που είναι σε θέση να προστατεύσει ένα ηλεκτρονικό μικροαντικείμενο (π.χ. κλειδί αυτοκινήτου / κινητό τηλέφωνο) από τη βροχή η οποία κλείνει με ένα πολύ διακριτικό φερμουάρ. Οι προδιαγραφές αναφέρουν την ύπαρξη εξόδου για καλώδιο ακουστικών ("media port"), αλλά δεν κατάφερα να την εντοπίσω. Στο κάτω μέρος του jersey υπάρχει λάστιχο με σιλικονένια επένδυση για καλύτερη εφαρμογή και σταθερότητα όταν οι τσέπες είναι γεμάτες. Η γενικότερη εφαρμογή του MTR Windproof Jersey είναι ελάχιστα πιο χαλαρή από το "race fit" -τέλεια για XC, αγωνιστικό ή αναψυχής.

Endura MTR αντιανεμικό jersey

Ιδανικό για άνοιξη και φθινόπωρο, το μαύρο αντιανεμικό jersey δυστυχώς δεν μπορεί να φορεθεί κατάσαρκα. Το εσωτερικό του αντιανεμικού πάνελ ενοχλεί αισθητά της θηλές σε βαθμό που μετά από 2 ώρες καταντά εκνευριστικό. Όμως, με ένα λεπτό αμάνικο εσώρουχο από μέσα, το MTR Windproof Jersey μετατρέπεται σε ένα πρακτικό και άνετο ρούχο που καλύπτει τον βουνίσιο ποδηλάτη τις περισσότερες ώρες της ημέρας, όταν οι θερμοκρασίες είναι κάπως χαμηλές για σκέτο jersey αλλά υψηλές για αντιανεμικό jacket. Ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας το φερμουάρ, μου ήταν ιδιαίτερα εύκολο να θερμορυθμίσω ώστε να προστατευτώ από τον δροσερό αέρα στα ξέφωτα και τις κατηφόρες, ή αντίστοιχα να μη ζεσταίνομαι υπερβολικά στις παρατεταμένες ανηφόρες. Το αντιανεμικό jersey της Endura είναι ελαφρύ, καλοφτιαγμένο και λειτουργικό χωρίς να είναι ογκώδες, αφού χωρά άνετα μέσα σε μια ποδηλατική τσέπη, όταν χρειαστεί. Ουσιαστικά, προσφέρει το πλεονέκτημα ενός αντιανεμικού γιλέκου, χωρίς το βάλε/βγάλε και τον επιπλέον όγκο. Αν το ρούχο μπορούσε να φορεθεί και κατάσαρκα ώστε να είναι ακόμη πιο ευέλικτο, θα έδινα 10/10.

Βαθμολογία:8/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura  |  Αντιπρόσωπος: loukasbikes