Endura Equipe Thermo Windshield: Χειμερινό κολάν για τους αποφασισμένους!

Η σειρά Equipe της Endura αποτελεί την κορυφαία γραμμή ποδηλατικού ρουχισμού της σκωτσέζικης εταιρίας, με target group τους ποδηλάτες-αθλητές. Το ποδηλατικό κολάν Thermo Windshield απευθύνεται σε όσους είναι αποφασισμένοι να προπονούνται ακόμη και όταν το θερμόμετρο γράφει "κάτσε μέσα"!

Το Equipe Thermo Windshield αποτελείται κυρίως από ύφασμα Thermolite, με αδιάβροχα τμήματα softshell στις κνήμες και τον καβάλο. Διαθέτει φερμουάρ στους αστραγάλους και μπροστά, κάτω από την κοιλιά ώστε να διευκολύνεται όχι μόνο το βάλε-βγάλε, αλλά και η ούρηση (δεν είναι ενοχλητικό όταν πρέπει να σκύψεις όσο πιο κάτω γίνεται επειδή το κολάν τελειώνει ψηλά και δεν έχει φερμουάρ μπροστά;). Οι τιράντες είναι από λεπτότερα, πιο δροσερά υλικά και στο ύψος της "ουράς" υπάρχει ένα μικρό τσεπάκι άνευ κλεισίματος: Χωρά ίσα-ίσα κάποια χρήματα που ίσως να θέλετε να έχετε εύκαιρα αντί να τα ψάχνετε στις τσέπες σας, και τεντώνει αρκετά ώστε να μη τα χάσετε ποδηλατώντας. Ανακλαστικές λεπτομέρειες δίπλα στα φερμουάρ των αστραγάλων αυξάνουν την ασφάλεια όταν σουρουπώνει, και οι ραφές είναι πλακέ και ενισχυμένες, με λαχανί χρώματος κλωστή που ταιριάζει με το λογότυπο και τα φερμουάρ, κάνοντας αντίθεση με το μαύρο ύφασμα. Η όλη εμφάνιση είναι λιτή και καλαίσθητη, ενώ η ποιότητα κατασκευής πολύ υψηλή.

Είχα ένα μικρό άγχος για το κεντρικό φερμουάρ, καθώς σε κάποια κολάν μπορεί να ανοίξει καταλάθος. Παρόλο που φημολογείται ότι οι Σκωτσέζοι αρέσκονται να φοράνε τα κιλτ τους χωρίς εσώρουχο, εγώ παρέμεινα φουλ ντυμένος και χωρίς κάποια ...ανεπιθύμητη έκθεση! Το αδιάβροχα τμήματα κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να προστατεύουν από τα νερά που μπορεί να πετούν οι τροχοί του ποδηλάτου, και δεν παρατηρήθηκε αίσθηση βρεγμένου όσες φορές αντιμετώπισα βρεγμένο οδόστρωμα.

Το μαξιλαράκι αποτελείται από δύο τμήματα διάτρητου αφρού διαφορετικών σκληροτήτων και είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Endura, και ίσως ένα από τα καλύτερα που θα δοκιμάσετε ποτέ. Ο χαρακτηρισμός "Endurance 3D 800" δεν είναι τυχαίος, καθώς οι κρύες μέρες του χειμώνα είναι η εποχή που βάζει κανείς πολλά χιλιόμετρα για να φτιάξει τη "βάση αντοχής" του -και το συγκεκριμένο προϊόν αποδείχτηκε ως το τέλειο κολάν για την χειμερινή περίοδο, ειδικά αν μετρήσουμε πόσες παγωμένες μέρες είχε ο φετινός χειμώνας!

Αν κάτι δε μου άρεσε πάνω στο κολάν Endura Equipe Thermo Windshield, είναι ότι ποτέ δεν "έστρωνε" πολύ καλά στα γόνατα, παρότι φορούσα το σωστό μέγεθος. Αυτό συνέβαινε λόγω της διαφορετικής ελαστικότας των αδιάβροχων στρώσεων στις κνήμες και ήταν μόνο αισθητικό πρόβλημα, χωρίς να επηρρεάζεται η αίσθηση του ρούχου. Φαντάζομαι ότι δε μπορείς να έχεις προστασία από το νερό και τέλεια εφαρμογή χωρίς να θυσιάσεις κάτι, και προσωπικά δεν ενοχλήθηκα ιδιαίτερα από αυτό. Αξίζει κάθε σεντ από τα €145 της τιμής του, αν δε θέλετε να θυσιάσετε τη χειμερινή σας προπόνηση για χάρη του βρωμόκαιρου!

Βαθμολογία:

9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura |Αντιπρόσωπος: loukasbikes