Endura Windchill χειμερινά ποδηλατικά γάντια

Πριν λίγες μέρες έφθασαν στα χέρια μου προς δοκιμή, ένα ζευγάρι χειμερινά γάντια από την γνωστή εταιρεία Endura. Αν και η πραγματική αξία ενός γαντιού γίνεται αντιληπτή σε βάθος χρόνου, η επαφή που είχα με τα Windchill -ίσως την πιο κρύα εβδομάδα του χειμώνα– ήταν αρκετή για να βγάλω τα συμπεράσματά μου.

Σίγουρα τα κριτήρια στην αγορά ενός ζευγαριού χειμερινών γαντιών είναι πολλά: Η εφαρμογή, η άνεση, η προστασία από τους κραδασμούς απασχολούν κάθε ποδηλάτη. Όμως αυτό που πρωταρχικά αναζητούμε είναι η προστασία των χεριών από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το συγκεκριμένο μοντέλο της Endura κάλυψε πλήρως της απαιτήσεις μου, καθώς κράτησε τα χέρια μου ζεστά ακόμη και όταν χρειάστηκε να κατηφορίσω με ιδρωμένα χέρια μετά από μία ανάβαση -δείχνοντας έτσι πως σε θερμοκρασίες κοντά στους 5° C διατηρεί τα χέρια στην φυσιολογική τους θερμοκρασία.

Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε η εφαρμογή των γαντιών, αφού αγκαλιάζουν πολύ καλά ακόμα και αδύνατα δάχτυλα, επιτρέποντας στον αναβάτη να έχει καλή αίσθηση των δαχτύλων του και ακρίβεια στη κίνησή τους επιτρέποντας άνετη τη χρήση του τηλεφώνου και κάνοντας σχετικά εύκολη τη ζωή σου όταν αποφασίσεις να βάλεις το χέρι σου στις πίσω τσέπες.

Ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται να έχει δώσει η εταιρεία στην ποιότητα του γαντιού. Αυτό γίνεται φανερό από κάποιες λεπτομέρειες όπως οι σωστά τοποθετημένες ραφές , η ανατομικά σωστή εφαρμογή των "Gel Zones" στη παλάμη του γαντιού, και η ζεστή εσωτερική επένδυση. Υποδειγματική είναι η πρόσφυση που σου παρέχει το γάντι πάνω στη ταινία του τιμονιού (επιπλέον επίστρωση σιλικόνης στην άκρη του δείκτη και του μέσου για καλύτερη συγκράτηση κάποιου αντικειμένου και καλύτερο κράτημα της μανέττας φρένου), κάτι που φυσικά οφείλεται στην σωστή επιλογή του υλικού που έχει τοποθετήσει η εταιρεία.

Αναμφισβήτητα, τα Windchill είναι ένα ζευγάρι γάντια που μπορούν να φορεθούν άνετα και σε θερμότερες μέρες του χειμώνα, καθώς στο κέντρο της παλάμης διαθέτουν μικρές οπές οι οποίες επιτρέπουν τον σωστό αερισμού του χεριού και φροντίζουν ώστε να ιδρώσει λιγότερο το χέρι, ενώ ταυτόχρονα η εξωτερική τους αντιανεμική και αδιάβροχη επένδυση στη ράχη του χεριού κάνει επαρκώς τη δουλειά της.

Ο καρπός του γαντιού δεν διαθέτει κάποιο velcro κλείσιμο. Για την άριστη εφαρμογή στο σημείο αυτό φροντίζει το ελαστικό υλικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της ράχης του, με αποτέλεσμα να εξαλείφονται τα ενοχλητικά "σκρατς" που μπορεί να χαλάσουν την άκρη από τα μανίκια του τζάκετ σας. Οι ανακλαστικές λεπτομέρειες του γαντιού είναι σίγουρα καλοδεχούμενες.

Τα χειμερινά γάντια Windchill της Endura αποδείχθηκαν πιστοί σύμμαχοι στις ιδιαίτερα κρύες μέρες που με συντρόφευσαν και αποτελούν άριστη επιλογή για όσους αναζητούν κάτι ποιοτικό και ζεστό, με πολύ καλό value for money αφού κοστίζουν μόλις €30. Διατίθενται σε τρία χρώματα (μαύρο, κόκκινο, μπλε) για να ταιριάξουν με τις περισσότερες στιλιστικές σας επιλογές!!!

Βαθμολογία:

10/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: Endura | Αντιπρόσωπος: loukasbikes