Chimpanzee διατροφικά συμπληρώματα

Οι μπάρες και το ποτό της Chimpanzee παρασκευάζονται στην Τσεχία μόνο από φυσικά υλικά, χρησιμοποιώντας σε κάθε προϊόν όσο το δυνατό περισσότερα οργανικά συστατικά. Τα προϊόντα Chimpanzee δεν περιέχουν τρανς λιπαρά, GMOs, τεχνητά γλυκαντικά και άλλες μη φυσικές ουσίες. Η γκάμα της τσέχικης εταιρίας είναι σχετικά περιορισμένη, και έχει ως εξής:

  • Ενεργειακές μπάρες: Παράγονται τέσσερις διαφορετικές γεύσεις (βερύκοκο, σταφίδα-καρύδι, χουρμά-σοκολάτα, παντζάρι-καρότο) από τις οποίες στην ελληνική αγορά διατίθενται οι τρεις πρώτες.
    Θερμίδες 215-230 Kcal / Υδατάνθρακες 23-26gr / Λιπαρά 7-9.5gr, ανάλογα με τη γεύση.
  • Διαιτητικές μπάρες: Παράγονται σε δύο διαφορετικές γεύσεις (σοκολάτα-espresso,  μούρα-ξηροί καρποί).
    Θερμίδες 140-142 Kcal / Υδατάνθρακες 19-24gr / Λιπαρά 4-6gr, ανάλογα με τη γεύση.
  • Ισοτονικό-Ενεργειακό ποτό "Gunpowder" ("Μπαρούτι"): Παράγεται σε δύο γεύσεις (λεμόνι, αγριοκέρασο).
    Περιέχει ηλεκτρολύτες, υδατάνθρακες και βιταμίνη C.

Επίσης υπάρχουν μπάρες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, μίγμα για δημητριακών για πριν την άσκηση, ενώ οι πρωτεϊνικές μπάρες της Chimpanzee αναμένεται να διατεθούν σύντομα στην αγορά. Η εταιρεία ανήκει στον οργανισμό 1% For the Planet, ο οποίος υποστηρίζει επιχειρήσεις αποφασισμένες να δημιουργήσουν έναν υγιέστερο πλανήτη. Οι εταιρείες που ανήκουν σε αυτόν τον οργανισμό παγκοσμίως, προσφέρουν το 1% των κερδών τους σε περιβαλλοντολογικούς οργανισμούς.

Chimpanzee διατροφικά συμπληρώματα

Οι γεύσεις της Chimpanzee είναι όντως φυσικές, και κανένα από τα φαγώσιμα της γκάμας δεν παραπέμπει σε "χημεία". Από τις ενεργειακές μπάρες (€1,85/τεμάχιο), βρήκα πιο ενδιαφέρουσες τις χουρμά-σοκολάτα και παντζάρι-καρότο, αν και η πρώτη μου φάνηκε λίγο πιο στεγνή στο στόμα απ' ότι οι υπόλοιπες. Η γεύση βερύκοκο είναι κάπως άτονη συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες. Λόγω της αλλεργίας μου στα καρύδια δε μπόρεσα να δοκιμάσω τη γεύση σταφίδα-καρύδι αλλά γνώμες που εμπιστεύομαι λένε ότι είναι αρκετά καλή. Γενικά, οι ενεργειακές μπάρες Chimpanzee είναι επαρκέστατες για τις προπονητικές μου ανάγκες, και η κατανάλωση τους μου είναι ευχάριστη. Παρότι δεν είναι τόσο χορταστικές όσο τα Wholebake Flapjacks, η δράση τους είναι πολύ ταχύτερη και ανταποκρίνεται σε αγωνιστικές απαιτήσεις.

Οι διαιτητικές μπάρες της Chimpanzee (€1,85/τεμάχιο), και ιδιαίτερα η γεύση σοκολάτα-espresso, αποτελούν πλέον το αγαπημένο μου σνακ στο γραφείο ή όταν βρίσκομαι έξω και θέλω να "πνίξω" τη λιγούρα. Παρά την έντονη γεύση του καφέ που έχει, δεν μπόρεσα να βρω κάποια αναφορά στη συσκευασία ή αλλού σχετικά με την περιεκτικότητα της σε καφεΐνη. Υποψιάζομαι λοιπόν ότι η μπάρα περιέχει καφεΐνη, αλλά η ποσότητα της είναι αμελητέα.

Το ποτό Gunpowder διατίθεται σε δύο διαφορετικές συσκευασίες α) φακελάκι-μερίδα των 30gr με τιμή €1,50 β) κουτί των 600gr με τιμή €21,90. Η πρώτη περίπτωση χωράει ευκολότερα μέσα στο αγωνιστικό σακ-βουαγιάζ, αλλά η δεύτερη είναι σαφώς οικονομικότερη αφού το κόστος ανά παγούρι ποτού πέφτει στα €1,10. Από τις δύο γεύσεις του "μπαρουτιού" βρήκα το λεμόνι κάπως ανιαρό, ενώ το αγριοκέρασο μου άρεσε αρκετά. Αν και λόγω εποχής δεν έχω προφτάσει να το δοκιμάσω σε υψηλές θερμοκρασίες, η σύνθεση του δείχνει πολύ καλή τόσο ενεργειακά, όσο και από πλευράς ενυδάτωσης. Όταν το θερμόμετρο ανέβει λίγο περισσότερο, επιφυλάσσομαι για ξεχωριστό άρθρο.

Βαθμολογία: -


Περισσότερες πληροφορίες: Chimpanzee |Αντιπρόσωπος: Ksports