K-Edge Computer Mount

Το "Computer Mount" της K-Edge είναι μια κορυφαίας ποιότητας βάση GPS για τα τρέχοντα μοντέλα Edge της Garmin. Με κατασκευή από CNC σκληρό ανοδιωμένο αλουμίνιο και βάρος στα 30gr, θα διατίθεται από τα τέλη του μήνα στην ελληνική αγορά αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα και στοχεύει να αντικαταστήσει την απλή πλαστική βάση που κρατά το πανάκριβο ποδηλατικό GPS σας στη θέση του με δύο λαστιχάκια. Η απόσταση του Garmin από το τιμόνι ρυθμίζεται, ώστε η βάση να προσαρμόζεται τόσο στα μικρότερα Edge 200/500 όσο και στο μεγαλύτερο Edge 800.

Τι παραπάνω προσφέρει;

Η προφανής απάντηση είναι "πιο σέξι εμφάνιση". Μία εβδομάδα συμβίωσης με το K-Edge Computer Mount όμως, μου έδειξε ότι αυτό είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον υποψήφιο αγοραστή. Πιο συγκεκριμένα, μερικές προπονήσεις με το Edge 800 μου καθισμένο στη νέα αυτή βάση, έφτασαν για να διαπιστώσω τα εξής προτερήματα της:

  • Πιο εργονομική τοποθέτηση του ποδηλατικού GPS, μπροστά από το τιμόνι και πιο κοντά στο οπτικό πεδίο του αναβάτη (δε χρειάστηκε να χαμηλώνω τόσο πολύ το βλέμμα μου όποτε ήθελα να δω τις ενδείξεις του Garmin).
  • Πιο άκαμπτη στήριξη, χωρίς ελαστικότητες ή μετακίνηση κάθε φορά που ο ποδηλάτης αγγίζει το ποδηλατικό GPS του (πιέζοντας κουμπιά στο Garmin, πολλές φορές η βάση του μετακινείται ελαφρώς προς τη μία μεριά και χρειάζεται διόρθωση).
  • Ασφαλέστερο κράτημα του GPS (1. Απομακρύνεται από τα γόνατα του ποδηλάτη και βρίσκεται πλεόν ανάμεσα στα χειριστήρια του ποδηλάτου, μπροστά από το τιμόνι και στο ίδιο ύψος με το λαιμό 2. Αφαιρείται πλέον με περιστροφή μόνο προς τα δεξιά 3. Η αλουμινένια βάση είναι γενικά πιο σφικτή στο "κούμπωμα" της από την πλαστική).
  • Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, δε χρειάστηκαν περισσότερα από 2 λεπτά.

Κανένα μειονέκτημα βρήκες;

Η πρώτη αφαίρεση του Edge 800 μου από το K-Edge Computer Mount αποκάλυψε ένα μικρό άσπρο γρεζάκι μέσα στη βάση, προερχόμενο από την "πατούσα" του Edge. Αρχικά τρόμαξα νομίζοντας ότι το Computer Mount θα μου "ροκανίσει" το πανάκριβο 800άρι, αλλά τελικά ακόμη και μετά από πολλές επαναλήψεις, άλλο γρεζάκι δε βγήκε. Η επιστροφή στην πλαστική βάση έδειξε πως δεν υπήρξε αλλαγή στο πόσο εύκολα/δύσκολα το Edge "κουμπώνει" σε αυτή.

Δεν προτείνω να χρησιμοποιήσετε το K-Edge Computer Mount σε ΜΤΒ, επειδή αυτό θα καθιστούσε το Garmin σας εύκολο στόχο για κλαδιά που θα συναντήσετε στο μονοπάτι. Είναι συμβατό μόνο με τιμόνια διαμέτρου 31.8mm (η K-Edge ετοιμάζει επίσης "τριαθλητική" έκδοση για μικρότερης διαμέτρου τιμόνια) και μόνο με τα προαναφερθέντα μοντέλα ποδηλατικών GPS της Garmin.

Τελικά;

Άριστη σχεδίαση και υλοποίηση με την καλύτερη ποιότητα που θα μπορούσε να περιμένει κανείς, εργονομική, λειτουργική και αισθητική βελτίωση που όμως δεν κοστίζει φθηνά (€50) και ζυγίζει λίγο παραπάνω (+22gr) από το εξάρτημα που αντικαθιστά. Απαραίτητο όχι, σέξι ναι. Περιμένω πως και πως το δικό μου.

Βαθμολογία:

9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: K-Edge  |  Αντιπρόσωπος: Ksports