Απέναντι στον ανταγωνισμό εταιριών καθιερωμένων στο χώρο του fitness όπως οι Garmin και Polar, η Motorola λανσάρει το MOTOACTV ("μότο-άκτιβ"), μια fitness πολυσυσκευή που ενσωματώνει MP3 player, Bluetooth handsfree, παλμογράφο και GPS απευθυνόμενη σε όποιον παίρνει στα σοβαρά την φυσική του κατάσταση.

Το MOTOACTV έχει διαστάσεις 46mm X 46mm και ζυγίζει μόλις 34 γραμμάρια. Διαθέτει οθόνη αφής και συνδεσιμότητα Bluetooth και ANT+ (αν δεν ξέρετε τι είναι το  ΑΝΤ+, διαβάστε εδώ) ώστε να μπορεί να συνδεθεί εύκολα και γρηγορα με το smartphone σας αλλά και συμβατό περιφερειακό εξοπλισμό ΑΝΤ+ όπως αισθητήρες παλμών, στροφών (cadence), ταχύτητας, δυναμόμετρα και "foot pods", καταναλώνοντας την ελάχιστη δυνατή ενέργεια.

  • MP3 player: To MOTOACTV προσφέρει λίγο-πολύ όλες τις γνωστές λειτουργίες αναπαραγωγής αρχείων MP3, αλλά μπορεί και "μαθαίνει" ποια κομμάτια μουσικής σας εμψυχώνουν περισσότερο, μέσω ανάλυσης των προπονητικών δεδομένων σας. Όταν το πρόγραμμα σας έχει εντάσεις, θα έχετε την ανάλογη μουσική για να σας ωθήσει ακόμη παραπέρα (αρκεί να την έχετε φορτώσει πρώτα στη συσκευή). Μέσω μιας θύρας Micro-USB και του λογισμικού που συνοδεύει τη συσκευή, μπορείτε να αντιγράψετε τα playlists σας από το iTunes ή τον Windows Media Player στον υπολογιστή σας.
  • Bluetooth handsfree: Απαντήστε ή απορρίψτε τηλεφωνικές κλήσεις και διαβάστε SMS που λαμβάνονται στο smartphone σας.
  • Παλμογράφος: Η μέτρηση των παλμών σας μπορεί να γίνει μέσω των ασύρματων ακουστικών SF700, ώστε να μη χρειάζεται να φοράτε επιπλέον αισθητήρα παλμών.
  • GPS: Όσο εσείς ποδηλατείτε ή τρέχετε, η ενσωματωμένη μονάδα GPS καταγράφει τη διαδρομή σας ώστε να μπορείτε να αναλύσετε καλύτερα την προπόνηση σας μετά το τέλος της.
  • Τοποθέτηση: Το MOTOACTV μπορεί να φορεθεί στον καρπό σας ως ρολόι, στο μπράτσο σας με τη χρήση κατάλληλου ιμάντα-βάσης, και στο τιμόνι του ποδηλάτου σας.

Στο Motoactv.com σας προσφέρεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν δωρεάν online λογαριασμό για τη φόρτωση και ανάλυση των προπονητικών σας δεδομένων, μέσω των εργαλείων που προσφέρει το site. Η μικροσκοπική "έξυπνη" συσκευή λανσάρεται επίσημα την Κυριακή 6/11 στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Για περισσότερες πληροφορές, επισκεφθείτε το επίσημο site, Motoactv.com