Endura Equipe Lightweight καλύμματα χεριών

Τα καλύμματα Lightweight (€29.99) έχουν σχεδιαστεί από την Endura όχι για να προστατεύουν τα χέρια από τον αέρα και το κρύο, αλλά για να προσφέρουν μια ήπια συμπίεση στους μυς των άνω άκρων, μαζί με προστασία από τον ήλιο. Η κατασκευή τους από ιταλική power stretch lycra (45% nylon, 35% polyester, 20% elastane) προσφέρει ηλιακή προστασία με δείκτη SPF 50+ ενώ η τεχνολογία Coldblack για όποιον τα προτιμήσει σε μαύρο χρώμα, μειώνει σημαντικά τη συσσώρευση θερμότητας συγκριτικά με άλλα μαύρα μανίκια.

Equipe Lightweight καλύμματα χεριών

Παρότι δοκίμασα τα Lightweight σε λευκό χρώμα, η τεχνολογία Coldblack ("Ψυχρό Μαύρο") που απαντάται φέτος σε αρκετά ρούχα της Endura, αξίζει μια σύντομη εξήγηση. Πως λειτουργεί: Τα σκούρα χρώματα αναπτύσσουν υψηλότερη θερμοκρασία από τα ανοιχτά, κάτω από ίσης έντασης ηλιακό φως. Το φινίρισμα Coldblack αυξάνει το ποσοστό αντανάκλασης των υπερύθρων και υπεριωδών UV ακτινοβολιών από την επιφάνεια του υφάσματος. Η αυξημένη αυτή αντανάκλαση συνεπάγεται χαμηλότερη θερμοκρασία κάτω από ύφασμα. Επιπροσθέτως, παρέχεται και αξιόπιστη προστασία του δέρματος από την UV ακτινοβολία -τουλάχιστον επιπέδου UPF 30.

Equipe Lightweight καλύμματα χεριών

Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα φορώντας τα μανίκια, είναι η άριστη εφαρμογή τους. Χάρη στην επιλογή υφάσματος, στη φόρμα τους, στο μαλακό grip σιλικόνης στην άνω άκρη τους αλλά και στα τρία διαθέσιμα μεγέθη (S-M, M-L, L-XL), είναι σίγουρο ότι θα έχουν την ίδια καλή αίσθηση και εφαρμογή πάνω στα χέρια οποιουδήποτε ποδηλάτη. Χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν επιπλέον άνεση είναι το εργονομικό κόψιμο στο εσωτερικό του αγκώνα και οι επίπεδες ραφές.

Η προστασία που παρέχουν τα Equipe Lightweight από την ηλιακή ακτινοβολία είναι σαφώς αποτελεσματικότερη αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας από αυτή που προσφέρει μια αντηλιακή κρέμα. Το δέρμα στα χέρια μου παρέμεινε προστατευμένο, και απέφυγα το κάψιμο, ακόμη και σε μέρες που καιγόταν η πλάτη μου μέσα από το jersey. Δυστυχώς όμως, όταν ο υδράργυρος σκαρφάλωνε πάνω από τους 30-31°C αναγκαζόμουν να τα αφαιρέσω επειδή ζεσταινόμουν αρκετά (ειδικά στις ανηφόρες). Όσον αφορά την ήπια συμπιεστική ιδιότητα που δηλώνει η κατασκευάστρια εταιρία, είναι κάτι που δεν μπόρεσα ν' αντιληφθώ όχι μόνο στο συγκεκριμένο προϊόν, αλλά ακόμη και φορώντας ειδική [μακρυμάνικη] συμπιεστική μπλούζα σε διαδρομές MTB marathon. Βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας, τα άνω άκρα στους ποδηλάτες δεν καταπονούνται όσο τα πόδια τους, ώστε να ωφελούνται από οποιονδήποτε συμπιεστικό ρουχισμό.

Τι μου αρέσει στα Equipe LightweightΤι δεν μου αρέσει στα Equipe Lightweight
Εφαρμογή Με όριο άνεσης στους ~31°C ο ποδηλάτης αναγκάζεται να τα αφαιρέσει όταν ο υδράργυρος ανέβει ψηλότερα, δηλαδή όταν τα χρειάζεται περισσότερο.
Ηλιακή προστασία  
Ποιότητα κατασκευής  
3 διαθέσιμα μεγέθη  

 

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura Equipe

Αντιπρόσωπος: loukasbikes