Το κυνήγι του θησαυρού
Το μεσημέρι της Δευτέρας 13/12 με βρίσκει στο γραφείο με σοβαρό πρόβλημα συγκέντρωσης. Το μυαλό παρουσιάζει διαφορά φάσης 1-2 ημερών... Η χιονισμένη Πάρνηθα του Σαββατοκύριακου που μόλις πέρασε δε με αφήνει να αφοσιωθώ στη δουλειά μου. Προσπαθώ απεγνωσμένα να σκαρφιστώ πως θα γίνει το επόμενο ΣΚ εξίσου ενδιαφέρον με το προηγούμενο. Ελέγχω για άλλη μια φορά, από αμηχανία, τα e-mail μου και οι σκέψεις που ταλανίζουν το μυαλό μου σταματούν... BIKEX-MASPARTYαπό το BIKEXPERT στις 19/12! Ακολουθώ τον σύνδεσμο και η περιγραφή με αποζημιώνει: «Το κυνήγι του θησαυρού με ποδήλατα θα είναι περισσότερο ένα παιχνίδι, ένας ιδιότυπος διαγωνισμός όπου οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τα κρυμμένα στο χάρτη σημεία ώστε ποδηλατώντας ως εκεί να σφραγίσουν το αντίστοιχο σημείο στο χάρτη τους».

Η πρώτη σκέψη είναι ο πονοκέφαλος που θα γλιτώσω, καθώς η καθιερωμένη μουρμούρα του ΣΚ αναβάλλεται: «Πάλι θα με αφήσεις μόνη. Ποτέ δεν κάνουμε κάτι μαζί. Γυρίζεις όλη μέρα στα βουνά και μετά κοιμάσαι σαν ...» (το κείμενο θα δημοσιευτεί, οπότε αποφεύγω να αναφερθώ σε ορισμένους χαρακτηρισμούς. Ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να συμπληρώσει το κενό). Αυτή τη φορά θα την πάρω μαζί μου, σκέπτομαι, και την καλώ για να της το ανακοινώσω. Η πρόταση γίνεται δεκτή και η ιδέα μας φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ο Χρήστος Μακρυγιάννης (διοργανωτής του event και ιδιοκτήτης του καταστήματος BIKEXPERT) δεν είναι άγνωστος. Διοργανώνει, αρκετά συχνά, ποδηλατικές βόλτες στο βουνό και την πόλη, οπότε μου έχει δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα. Νέος άνθρωπος, δραστήριος και ευχάριστος στην παρέα, έχει κάνει αυτό που αγαπά επάγγελμα. Η συνταγή της επιτυχίας! Εκτός από τη γνωριμία με το διοργανωτή και τη μουρμούρα που θα γλίτωνα, η επιτυχία του «1ου ΜΤΒ cirquit Γέρακα» (ακόμη μετανιώνω που το έχασα) λειτούργησε καταλυτικά υπέρ του Χριστουγεννιάτικου event.

Η μια μέρα διαδέχεται την άλλη και, επιτέλους, ξημερώνει η Κυριακή! Τα ποδήλατα είναι ήδη έτοιμα, γίνονται οι έλεγχοι της τελευταίας στιγμής (τρόμπα, σαμπρέλα, παγούρι με νερό... όλα καλά), μπαίνουν στη σχάρα και φύγαμε. Στα πρόσωπά μας βρίσκεται αποτυπωμένο ένα μόνιμο χαμόγελο, μια σύντομη στάση για καφέ στο χέρι και φτάνουμε Γέρακα. Το παρκάρισμα έξω από το κατάστημα είναι ιδιαίτερα εύκολο, όπως και η πρόσβαση σε αυτό (πολύ κοντά στη λεωφόρο Μεσογείων). Ο ενθουσιασμός μου μας οδήγησε εκεί αρκετά πριν την προκαθορισμένη ώρα, οπότε μας υποδέχτηκε ο Άρης (το αξιαγάπητο colley του Χρήστου) και το προσωπικό του καταστήματος. Αφού τελείωσαν οι χαιρετισμοί και οι απαραίτητες συστάσεις, άρχισα να παρατηρώ το χώρο γύρω μου. Λιτός και απέριττος, αλλά ιδιαίτερα καθαρός και προσεγμένος. Η γκάμα από ποδηλατικά είδη αρκετά μεγάλη με δεσπόζουσα εταιρεία την Τσέχικη 4EVER.

Σιγά-σιγά άρχισε να καταφθάνει ο κόσμος και η εκδήλωση άρχισε στην ώρα της. Το bazaar προϊόντων δε μπορούσε ν’ αφήσει κανέναν αδιάφορο, το μουσικό χαλί κοσμούσε διακριτικά το χώρο και τα πηγαδάκια διαλύονταν για να παίξει ο κόσμος με τον Άρη. Αγαπημένο παιχνίδι ήταν το μπαλάκι του, το οποίο μέχρι να το πιάσει, αποτελούσε το σύμπαν του! Ακούραστος, εξακολουθούσε να το επιστρέφει σε όποιον του το πετούσε, αγνοώντας την κίνηση των αυτοκινήτων στο δρόμο. Ακόμη και γεμάτο λεωφορείο είχε σταματήσει περιμένοντας τον Άρη να του παραχωρήσει την προτεραιότητα (ο οδηγός, όπως κι εμείς, δε μπορούσε να συγκρατήσει το γέλιο του)...  Το κλίμα ήταν εορταστικό και όλοι είμασταν μια μεγάλη παρέα.

«Συγκεντρωθείτε όλοι γύρω μου, παρακαλώ», ακούστηκε ο Χρήστος και άρχισε να εξηγεί τους κανόνες του παιχνιδιού όσο πιο σοβαρά μπορούσε. Τα πειράγματα έδιναν κι έπαιρναν (ο διοργανωτής φημίζεται για το χιούμορ του) και μέχρι να δοθεί η εκκίνηση, οι παρόντες είχαν ήδη ζεστάνει τους κοιλιακούς τους από το γέλιο. Οι χάρτες μοιράζονται, η κάθε ομάδα χαράζει τη διαδρομή της, το πετάλι ξεκινά και δεν αργεί να φανεί το πρώτο σημείο ελέγχου. Μας υποδέχονται με χαμόγελα και πειράγματα. Ένα spa, ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, ένα φροντιστήριο, ένα κρεοπωλείο, μια ψησταριά, μία πιτσαρία και ένα κομμωτήριο συμπληρώνουν το παζλ. Τοπικές επιχειρήσεις του Γέρακα, οι χορηγοί του Χρήστου στο event, διαφημίζονται με τον πιο ευχάριστο τρόπο... παίζοντας! Ακολουθεί ο τερματισμός με χειροκροτήματα μέχρι και για την τελευταία ομάδα και το πάρτυ συνεχίζεται. Φαγητό, ποτό, απονομές και άλλες δραστηριότητες διαδέχονται η μία την άλλη! Μέχρι και επίδειξη δεξιοτεχνίας με μονόροδο ποδήλατο είχε από μικρό βιρτουόζο του είδους... Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η κλήρωση ποδηλάτου ΜΤΒ και δώρων από τους χορηγούς!

Συμπέρασμα: Η πρωτοβουλία του διοργανωτή κερδίζει τις εντυπώσεις! Εκτός από μια πολύ έξυπνη κίνηση μάρκετινγκ, ήταν ένας εναλλακτικός τρόπος να μυήσει κι άλλους στον κόσμο του ποδηλάτου. Όπως φάνηκε το διασκέδασαν όλοι οι συμμετέχοντες (οικογένειες, παρέες, ζευγάρια). Συγχαρητήρια στο BIKEXPERT! Σε παρόμοιες δραστηριότητες εμείς θα δώσουμε το παρόν, το ίδιο συνιστούμε και σε σας...