Παναγιώτης Σκυλοδήμος (S-Works Stumpjumper HT World Cup)

Ο Παναγιώτης Σκυλοδήμος -χάρη στη διαρκή του παρουσία στα αγωνιστικά βάθρα- είναι αθλητής που δε χρειάζεται συστάσεις. Για το 2014, επέλεξε να αγωνιστεί στο χώμα με το S-Works Stumpjumper HT World Cup, το κορυφαίο 29άρι hardtail της Specialized. Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης αποφάσισε να αφήσει τη σιγουριά της πλήρους ανάρτησης (τις τελευταίες 4 σεζόν επέλεγε σταθερά S-Works Epic) για να επιστρέψει σε hardtail μας έκανε μεγάλη εντύπωση, αλλά ο ίδιος εξηγεί με ενθουσιασμό "Το ποδήλατο είναι σα να οδηγείς ένα Tarmac στο χώμα. Το πισω κομμάτι του ποδηλάτου έχει νέα σχεδίαση με περαστό άξονα 142+ αντί για quick release, έτσι είναι πιο στιβαρό και άκαμπτο χωρις να σε προβληματίζει οδηγικά -αντίθετα σε βοηθάει να στρίψεις και να φρενάρεις σε όποιο σημείο αποφασίσεις εσύ".

S-Works Stumpjumper HT World Cup

Συνεχίζοντας, ο Παναγιώτης περιγράφει "Η γεωμετρία ποδηλάτου είναι sloping με άριστη θέση οδήγησης ώστε να εξυπηρετεί όλους τους αναβάτες. Το πιρούνι έχει απίστευτη διαφορά σε όλα τα επίπεδα λόγω του brain, απλά βάζεις το αέρα που λέει το manual και ρυθμίζεις το rebound. Σε χρόνους, κερδίζεις έως και 1' στα 20' σε σχέση με αντίστοιχα ποδήλατα". Ο λαιμός του τιμονιού στο Stumpy του κ.Σκυλοδήμου είναι είναι ο Syntace F109 μήκους 110mm με κλίση -17°.

S-Works Stumpjumper HT World Cup

Το ποδήλατο του Παναγιώτη είναι εξοπλισμένο με μετάδοση SRAM XX1 11 σχέσεων. Μπροστά, βρίσκουμε τον οβάλ δίσκο QX1 34 δοντιών από τη Rotor, και τα πετάλια Look S-Track Race Carbon Ti. Η έλλειψη πίσω μπλοκάζ δίνει ένα πολύ καθαρό look στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, αλλά απαιτεί ...γρήγορες διαδικασίες στην περίπτωση που θα σκάσει το πίσω ελαστικό!

Παναγιώτης Σκυλοδήμος Qrings Qx1 S-Works

Μιας και αναφέραμε τα ελαστικά, το μαυροκόκκινο hardtail φορά εμπρός S-Works Fast Trak 29x2.0 και πίσω Renegade Control 29x1.95 αμφότερα τεχνολογίας 2Bliss Ready. "Με τη σωστή πίεση στα ελαστικά μπορείς να πετύχεις απίστευτες βόλτες και επιδόσεις, γιατί είναι ποδήλατο επιδόσεων" μας είπε ο Παναγιώτης. Οι πιέσεις που προτιμά, είναι 28-30psi ανάλογα με το τερέν. Στο κόκπιτ του, βρίσκουμε τις carbon υδραυλικές μανέτες Magura MT8 και το χειριστήριο τύπου trigger της XX1. Το Garmin Edge 810 του πατά πάνω σε μια αλουμινένια βάση K-Edge.

Παναγιώτης Σκυλοδήμος S-Works Stumpjumper HT World Cup

Οι τροχοί του ποδηλάτου είναι οι Roval Control SL 29 με ανθρακονημάτινα στεφάνια και άξονες 15/12mm. Το πιρούνι Brain βασίζεται πάνω στο RockShox SID World Cup αλλά διαθέτει αναβαθμισμένα εσωτερικά, πατενταρισμένα από τη Specialized. Παναγιώτη, σου ευχόμαστε να συνεχίσεις τις επιτυχίες σου και το 2014!