Dejay Birch (Pivot Les)

Ο Dejay Birch της ομάδας Ride for Reading αγωνίζεται όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για έναν απώτερο σκοπό: να διαδώσει την αξία της ανάγνωσης σε παιδιά φτωχών γειτονιών, μέσω της διανομής βιβλίων με το ποδήλατο. Όταν τον ρωτήσαμε για το carbon 29άρι Pivot του, απάντησε "Στους περισσότερους αγώνες που τρέχω θα με βρείτε πάνω στο Pivot Les, στημένο ως singlespeed (μονοτάχυτο), με πλαίσιο μεγέθους medium. Το ποδήλατο μπορεί να λειτουργήσει και με πολυτάχυτη μετάδοση το ίδιο καλά, χάρη στα νύχια 'Swinger' που διαθέτει. Αυτά επιτρέπουν στην τάση της αλυσίδας να ρυθμιστεί συνδυαστικά με τη δαγκάνα του πίσω δισκόφρενου. Τρομερή λειτουργία!!!". Ο Dejay συνέχισε λέγοντας "Έχω άλλο ένα Les στημένο με ταχύτητες, και ανάμεσα στα δύο πλαίσια η ουσιαστική διαφορά είναι τα νύχια -τα Swingers για μονοτάχυτη μετάδοση δέχονται κανονικό quick release, ενώ αυτά για πολυτάχυτη μετάδοση θέλουν άξονα 142x12mm".

Dejay Birch (Pivot Les)
Dejay Birch (Pivot Les)

Τα υπόλοιπα εξαρτήματα των ποδηλάτων του είναι δοκιμασμένα και αξιόπιστα, τα οποία όπως σχολιάζει ο ίδιος "μπορούν να τρώνε ξύλο, να τα πλένω με μπύρα και αυτά ακόμη να διψάνε για όσο μονοπάτι αντέχει ο αναβάτης τους". Όσο ευγενής είναι ο σκοπός του, τόσο βάναυσος φαίνεται να είναι ο μουσάτος αμερικανός αθλητής με τον εξοπλισμό του!

Dejay Birch (Pivot Les)

Οι επιλογές των εξαρτημάτων του είναι: Thomson λαιμός τιμονιού - λαιμός σέλας - σφιγκτήρας σέλας - τιμόνι τιτανίου (12° πίσω κλίση), χειρολαβές Ergon GS2, σέλα Ergon SM3 Pro, δισκόφρενα Shimano XTR Trail και πιρούνι ανάρτησης Fox Float 29 CTD με 100mm διαδρομής.

Η μετάδοση αποτελείται από τροχούς Stan’s Notubes Race Gold, διάφορα ελαστικά Maxxis -πάντα ανάλογα με το τερέν, πετάλια Crank Brothers Candy 11, βραχίονες XT Μ780 με δίσκο Rotor SS 34t, αλυσίδα KMC X9SL Ti-N, πίσω γρανάζι(α) Endless σε διάφορα χρώματα.

Αξεσουάρ που βρίσκονται πάνω στο ποδήλατο του Dejay Birch: Τσαντάκι σέλας Krieg, παγουροθήκες King Cage Titanium ειδικής έκδοσης "Ride for Reading", και κουδουνάκι (!) Incredibell Brass Duet. Επίσης, αγωνίζεται με κράνος POC Trabec και γυαλιά Smith Piv-Lock V2.

Dejay Birch (Pivot Les)

Ride for ReadingΜερικά λόγια για τον οργανισμό Ride for Reading: Σκοπός του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 2008 είναι να προωθεί την ανάγνωση και το υγιές βιοτικό επίπεδο μέσω της διανομής βιβλίων με τη χρήση ποδηλάτου, σε παιδιά που προέρχονται από περιοχές χαμηλών εισοδημάτων. Σε τέτοιες περιοχές -σύμφωνα με έρευνα του 2006- η αναλογία βιβλίων ανά παιδί αντιστοιχεί σε 1 κατάλληλο για την ηλικία βιβλίο ανά 300 παιδιά. Η ανάγνωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης, και χωρίς βιβλία είναι πολύ δύσκολο να χτιστούν δυνατές ακαδημαϊκές βάσεις. Τα παιδιά χρειάζονται υλικό για ανάγνωση στο σπίτι και ο οργανισμός Ride for Reading στοχεύει να προσφέρει στα παιδιά τέτοια μέσα. Μέσω της δράσης του Dejay Birch, που όχι μόνο αγωνίζεται με τα χρώματα RfR αλλά λειτουργεί και ως πρέσβης τους, το έργο αυτό προβάλλεται στο ευρύτερο ποδηλατικό κοινό.