Wholebake Flapjacks

Τα Flapjacks (€2/έκαστο) της Wholebake είναι χειροποίητες μπάρες βρώμης που φτιάχονται στην Ουαλία. Διατίθενται σε 12 διαφορετικές γεύσεις, από τις οποίες τον τελευταίο καιρό έχω καταναλώσει κάμποσες Chocolate και Caramel Fudge. Τα συστατικά τους περιλαμβάνουν βρώμη, φυτική μαργαρίνη, ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και αλεύρι σόγιας, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικές ίνες.

Από το πρώτο Flapjack που δοκίμασα, μου έκανε εντύπωση η υφή και γεύση του: Σε αντίθεση με τις περισσότερες μπάρες του εμπορίου, τα Φλάπτζακς έχουν πραγματικά την αίσθηση σπιτικής συνταγής -τόσο, που για την ολοκλήρωση της "σπιτικής αίσθησης" αποφάσισα ότι θα τις βγάζω από τη συσκευασία τους και θα τις τυλίγω με αλουμινόχαρτο πριν ξεκινήσω την προπόνηση :Ρ

Κάθε μπάρα των 80gr περιέχει περίπου 360-370kcal (ανάλογα με τη γεύση), 4.6gr πρωτεΐνη, 43.7gr υδατάνθρακες και 18.5gr λιπαρά. Παρότι δε μου προσέφεραν την ίδια γρήγορη απορρόφηση με άλλες ενεργειακές μπάρες, είναι αρκετά χορταστικές και τρώγονται εύκολα. Μπορεί να μην επέλεγα τα Flapjacks ως ενεργειακή μπάρα για τους αγώνες μου, αλλά για τις προπονήσεις μου -και ιδιαίτερα στη χειμερινή μου προετοιμασία- τα βρίσκω ιδανικά.

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Wholebake  |  Αντιπρόσωπος: Naturals