Endura Seat Pack

Το Seat Pack (€18,99 - €22,99) της Endura, όπως εμφανώς δηλώνει το όνομα του, είναι ένα τσαντάκι σέλας. Διαθέσιμο σε δύο μεγέθη (Medium 220cm³ και Large 430cm³), το αποκλειστικά μαύρο τσαντάκι συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο φως ασφαλείας LED προερχόμενο απ' τη σειρά ρουχισμού Luminite, το οποίο αν χάσετε, μπορεί ν' αντικατασταθεί έναντι €9,99.

Ιδανικό για διαδρομές έως 4 ώρες

ΔEndura Seat Packοκίμασα για 6 μήνες ένα Seat Pack σε μέγεθος Medium, το οποίο -με λίγο στρίμωγμα- χωράει μια σαμπρέλα δρόμου, δυο λεβιεδάκια ελαστικών, μία φιάλη CO² μαζί με το στόμιο της (τοποθετημένο χώρια), μερικά μπαλώματα και ένα μικρό πολυεργαλείο. Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει το τσαντάκι μου με όλα αυτά μέσα του, το οποίο πραγματικά είναι στα όρια της χωρητικότητας του. Ακόμη και έτσι όμως, το προφίλ του παραμένει αρκετά λεπτό ώστε να μην ενοχλεί το εσωτερικό των μηρών μου στο πεταλάρισμα, και ο τεντωμένος νεοπρέν ιμάντας με βιομηχανικής αντοχής velcro στις άκρες του ποτέ δεν άνοιξε, δεν σκίστηκε, ούτε έσπασε κάποια ραφή του.

Όχι 100% αδιάβροχο

Το φερμουάρ είναι αδιάβροχο και έχει καλή πρόσφυση είτε για γυμνό-ιδρωμένο χέρι, είτε για γάντι. Παρότι το αδιάβροχο φερμουάρ προϊδεάζει ότι το Seat Pack θα κρατήσει στεγνά τα περιεχόμενα του σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αυτό δεν ισχύει απόλυτα: μια ανοιξιάτικη ή φθινοπωρινή νεροποντή μπορεί να δημιουργήσει υγρασία στο εσωτερικό του, κάτι που σημαίνει ότι μετά την επιστροφή στο σπίτι, τα περιεχόμενα θα πρέπει να αφαιρεθούν και το τσαντάκι να μείνει λίγο ανοιχτό προκειμένου να στεγνώσει τελείως. Άσχετα με τις οδηγίες συντήρησης, έπλυνα δύο φορές το Seat Pack μου στο χέρι αφήνοντας το πρώτα να μουλιάσει για μερικά λεπτά σε χλιαρό νερό με λίγο υγρό απορρυπαντικό και στη συνέχεια τρίβοντας το μ' ένα μαλακό σφουγγαράκι, ώστε να επιστρέψει σε σχεδόν καινούργια κατάσταση.

Προσοχή στο φωτάκι

Το φωτάκι ασφαλείας του Seat Pack κάνει αρκετά καλή δουλειά για το μικροσκοπικό του μέγεθος, και έχει σχετικά μεγάλη αυτονομία (50 ώρες σύμφωνα με την Endura). Δυστυχώς, με τα αλλεπάλληλα βάλε-βγάλε κατάφερα να [ξε]χάσω κάπου το δικό μου, έτσι δεν πρόφτασα να εξακριβώσω την πραγματική διάρκεια της μπαταρίας του. Το Luminite LED ασφαλίζει γρήγορα και εύκολα, ενώ είναι πολύ δύσκολο να φύγει από τη βάση του κατά λάθος και να πέσει.

Εννιά στα δέκα

Αν το Seat Pack ήταν 100% αδιάβροχο και ο νεοπρέν ιμάντας του δεν έδειχνε τόσο ζορισμένος όταν το τσαντάκι είναι πλήρες, θα το βαθμολογούσα με 10 στα 10. Σημειώνω ότι παρόλο το τέντωμα, δεν έχω εντοπίσει ακόμη κάποιο σκίσιμο ή φθορά σε αυτόν.

Τι μου αρέσει στο Seat Pack
Τι δεν μου αρέσει στο Seat Pack
  • Προστατεύει τα περιεχόμενα του από βροχή/νερά
  • Οργάνωση - εσωτερικές θήκες
  • Αφαιρούμενο φωτάκι ασφαλείας
  • Αντοχή στη χρήση
  • Τιμή
  • Το εσωτερικό δεν είναι 100% αδιάβροχο: μετά από μια νεροποντή, τα περιεχόμενα του Seat Pack πρέπει ν' αφαιρεθούν για να εξατμιστεί η υγρασία.

 

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura Jersey Wallet  |  Αντιπρόσωπος: loukasbikes