Βασίλης Ζιάκας (Wilier 501XN)

Ο Βασίλης Ζιάκας βρίσκεται ανάμεσα στους ταχύτερους αθλητές MTB των μικρών κατηγοριών. Έχοντας δείξει το οδηγικό του ταλέντο από νωρίς, υποστηρίζεται από το κατάστημα Your Bike το οποίο του παρέχει ένα Wilier 501XN για τις αγωνιστικές και προπονητικές του ανάγκες. Το 29άρι carbon πλαίσιο των ~1.200gr συντελεί στα 9.5Kg συνολικού βάρους του ποδηλάτου, για το οποίο ο Βασίλης μας λέει "Το 501XN είναι ελαφρύ και άκαμπτο, ακούει στο πετάλι και το μαζεμένο του μεταξόνιο με βοηθά πολύ στα τεχνικά κομμάτια!". Το μέγεθος του πλαισίου είναι Small, και σύμφωνα με τον νεαρό αναβάτη, έρχεται "γάντι" στο 1.71m ύψος του.

Βασίλης Ζιάκας (Wilier 501XN)

Η δρομολόγηση των καλωδίων ταχυτήτων είναι εσωτερική, δίνοντας έτσι ένα καθαρό look στο ποδήλατο του Βασίλη. Η μετάδοση του είναι μια μείξη εξαρτημάτων SRAM X9 που έχουν μετατραπεί ώστε να δουλεύει ως μονόδισκη, με δισκοβραχίονα Rotor Rex 1.1 και πετάλια Look S-Track. Αν και η φωτογράφιση έγινε με στρογγυλό δίσκο 32Τ, ο Βασίλης πρόσφατα έκανε τη μετάβαση σε οβάλ δίσκο Rotor QX1 ιδίου μεγέθους, ενώ για δυσκολότερες διαδρομές επιλέγει από καιρό, QX1 30Τ. "O Rotor Rex είναι πολύ άκαμπτος δισκοβραχίονας!", μας περιγράφει ο νεαρός αναβάτης.

Βασίλης Ζιάκας (Wilier 501XN)

Η "υβριδική "κασέτα γραναζιών αποτελείται από 7 γρανάζια X9 και 3 (29-35-42Τ) που ανήκουν σε κιτ μετατροπής της ιταλικής Leonardi. Έτσι, ο Βασίλης έχει 10 σχέσεις, με εύρος πίσω 11-42Τ. Χάρη στον μακρύ πίσω εκτροχιαστή (Type2/Long) το 42άρι πίσω γρανάζι δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις αλλαγές. Τα δισκόφρενα Formula Rx προσφέρουν στον ελαφρύ (64Kg) αναβάτη την προοδευτικότητα που αναζητά στο φρενάρισμα, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Βασίλης Ζιάκας (Wilier 501XN)

Το κόκπιτ του ποδηλάτου απαρτίζεται από carbon περιφερειακά FSA SL-K με λαιμό μήκους 120mm, χειρολαβές ESI, τις υδραυλικές μανέτες των δισκόφρενων Formula και το το δεξί χειριστήριο ταχυτήτων SRAM X9. Αριστερά, βρίσκεται ο έλεγχος κλειδώματος του Rock Shox Reba, ενώ στο κέντρο και πάνω σε μια βάση out-front της SRAM κάθεται ένα Garmin Edge 500.

Το Rock Shox Reba του Βασίλη είναι ρυθμισμένο στα 80mm διαδρομής, ενώ συνήθως λειτουργεί με πίεση 120PSI, την οποία αλλάζει ανάλογα με το τερέν της διαδρομής. Τα ελαστικά επιλογής είναι τα Specialized Fast Trak S-Works 29x2.0" με πιέσεις ~25PSI εμπρός και ~28PSI πίσω, επίσης ανάλογα με το τερέν. Μερικά ml σφραγιστικού Caffélatex μέσα σε κάθε ελαστικό αποτελούν απαραίτητη προσθήκη για το νεαρό αναβάτη.

Βασίλης Ζιάκας (Wilier 501XN)

Καθώς το 501XN επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να τοποθετήσει όποιας διαμέτρου πίσω άξονα επιθυμεί, ο Βασίλης ετοιμάζεται ν' αναβαθμίσει τους άξονες των τροχών του από 9mm εμπρός/πίσω σε 15mm εμπρός και 12mm πίσω αντικαθιστώντας τα νύχια του πλαισίου και τα καλάμια του πιρουνιού. Η αναβάθμιση αυτή θα αυξήσει την ακαμψία και την κατευθυντικότητα του ποδηλάτου. Καλή συνέχεια Βασίλη, και καλές νίκες σου ευχόμαστε!