WANT THIS > GET THIS: Επιλέξτε έξυπνα αγοράζοντας την απερχόμενη Ultegra Di2!

Want this:

Δεν είναι λίγοι ο φίλοι που έχουν ένα αξιοπρεπέστατο ή και κορυφαίο ποδήλατο δρόμου, εξοπλισμένο με μηχανική 10πλη μετάδοση Shimano και θέλουν να το αναβαθμίσουν με μια ηλεκτρική σειρά Di2, Dura Ace 9070 ή Ultegra 6870. Παρόλο που οι δύο αυτές σειρές αποτελούν ό,τι πιο πρόσφατο στον τομέα των ηλεκτρικών αλλαγών και είναι εξαιρετικές, το έξοδο για την απόκτηση τους είναι μεγάλο και απαιτεί μαζί την αντικατάσταση των υπάρχοντων τροχών (ή τουλάχιστον του πίσω ελεύθερου) με 11πλό, μαζί με όποια άλλα εξαρτήματα του ποδηλάτου δεν είναι συμβατά (κασέτα, αλυσίδα, πιθανότατα δισκοβραχίονας ή τουλάχιστον εμπρός δίσκοι).

Get this:

Η πιο έξυπνη επιλογή αναβάθμισης σε ηλεκτρική σειρά αυτή την εποχή, είναι η απερχόμενη Ultegra Di2 6770: Είναι 10πλή άρα γλιτώνετε τα έξοδα αντικατάστασης της μετάδοσης σας, και τεχνολογικά πιο εξελιγμένη από τη Dura Ace Di2 7970 αφού χρησιμοποιεί την καλωδίωση E-Tube και μπορεί να δεχτεί αναβάθμιση όσον αφορά το λογισμικό της. Η λειτουργία της είναι εξίσου καλή με αυτή της απερχόμενης κορυφαίας 7970 απλά ζυγίζει 140gr παραπάνω. Εύκολα κερδίζει οποιαδήποτε μηχανική σειρά σε επιδόσεις, είναι δοκιμασμένη και αξιόπιστη χωρίς προβλήματα. Η καλωδίωση E-Tube είναι ακριβώς η ίδια που χρησιμοποιείται στις τελευταίες ηλεκτρικές σειρές της Shimano, και υπάρχουν ήδη αναφορές χρηστών που έχουν τοποθετήσει με επιτυχία εκτροχιαστές Dura Ace 9070 στη σειρά 6770 (έχω μια μικρή επιφύλαξη μέχρι να το δοκιμάσω ο ίδιος, αλλά λογικά ισχύει).

Αυτή τη στιγμή, η τιμή της απερχόμενης Ultegra Di2 δεν έχει πέσει ακόμη και μια γρήγορη σύγκριση θα δείξει πως κοστίζουν περίπου τα ίδια χρήματα. Μόλις η νέα 6870 φτάσει στα καταστήματα όμως, η τιμή της 6770 αναμένεται να πέσει σημαντικά. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε το κουρσάκι σας αλλά δεν σας φτάνουν τα χρήματα για μία από τις καινούργιες σειρές Di2, δείξτε λίγη υπομονή και σύντομα τα συρματόσχοινα ταχυτήτων θ' αποτελούν παρελθόν για το ποδήλατο σας!