Η Ισλανδία ως ποδηλατικός προορισμός

Μπορεί η Ισλανδία να μην είναι το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε ποδηλατικούς προορισμούς, όμως η ομάδα της Isadore την επισκέφθηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη και οι αναβάτες της δηλώνουν "ερωτευμένοι" με τις ισλανδικές διαδρομές.

Μεγαλειώδης, μοναδική και άγρια, η Ισλανδία μπήκε στη λίστα μας για τους ποδηλατικούς προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε στη ζωή σας. Θέλουμε η εμπειρία μας να σας εμπνεύσει για να μαζέψετε μια τσάντα ζεστά ποδηλατικά ρούχα και να ποδηλατήσετε τους δρόμους της μεγαλοπρεπούς αυτής χώρας.

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.

Τα πλάνα στο video γυρίστηκαν στις αρχές του Σεπτέμβρη, στο δυτικό μέρος της χώρας. Οι θερμοκρασίες έπεφταν μέχρι τους 0°C, όμως αργά το απόγευμα ανέβαιναν αρκετά, και ο ήλιος βασίλευε πολύ αργά.

Ασφάλτινες διαδρομές


Δυτική Ισλανδία

Για να απολαύσετε ένα δίκτυο ασφαλτόδρομων (και όχι ποδηλασία σε χαλίκι), η ομάδα της Isadore προτείνει διαδρομές γύρω από το δυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στο Ρέικιαβικ. Έχοντας τη βάση σας στο Ρέικιαβικ ή στην πόλη της Borgarnes (60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας) θα ήταν μια καλή ιδέα για τις ασφάλτινες περιπέτειες σας.

Κορυφαία διαδρομή: Διαδρομή 47

Δημοφιλής με τους ντόπιους, η Διαδρομή 47 διασχίζει 61 χιλιόμετρα γύρω από το Hvalfjordur (Φιόρδ των Φαλαινών) και συνδέει το Ρέικιαβικ με τα βόρεια της χώρας. Ο δρόμος γύρω από το φιόρδ είχε κάποτε πολλή κίνηση, αλλά αυτό έχει αλλάξει δραματικά από τότε που άνοιξε τούνελ κάτω από το φιόρδ, πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Έκτοτε, ο δρόμος είναι μάλλον ήσυχος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου -ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα και τη γρήγορη άσφαλτο χωρίς να αποσπάται ιδιαίτερα η προσοχή σας.

Καλύτερο σημείο για στάση: Ferstikluskáli

Κοντά στο τέλος της Διαδρομής 47, μπορείτε να ξεκουραστείτε στο μοναδικό βενζινάδικο / εστιατόριο / κατάστημα γενικού εμπορίου σε ολόκληρη την περιοχή και να προμηθευτείτε φαγητό για την επιστροφή σας.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και πολλές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.